Didi (foto: Didi)

Taxi-app Didi wil 72 miljoen aandelen uitgeven voor beursgang

Foto Didi

De Chinese taxi-app Didi Chuxing gaat naar de beurs in New York en heeft maandag de voorwaarden van de beursgang bekendgemaakt. Het bedrijf wil 72 miljoen aandelen uitgeven. 

Het bedrijf wil 288 miljoen certificaten (waardepapieren verbonden aan een aandeel) uitgeven voor 13 tot 14 dollar per stuk, meldt De Aandeelhouder. Per aandeel gaat het om vier certificaten. Deze worden verhandeld aan de New York Stock Exchange.

Didi nam in 2016 rivaal Uber in China over voor 35 miljard dollar. Volgens het document waarin de voorwaarden van de verkoop van de aandelen wordt beschreven, is het bedrijf nu het grootste mobiliteitsplatform ter wereld. .

Nieuwe markten buiten China

Dertig banken hebben de deal onderschreven. De opbrengsten zullen worden geïnvesteerd in technologische capaciteiten, de introductie van nieuwe producten en de aanwezigheid in bepaalde markten buiten China.

Het bedrijf kwam eerder deze maand al in het nieuws omdat de Chinese kartelautoriteiten gaan onderzoeken of het bedrijf oneerlijke manieren heeft gebruikt om kleinere rivalen uit de markt te drukken en of het prijsmechanisme dat Didi gebruikt transparant genoeg is. Wat hier de uitkomst van is, is nog niet duidelijk.

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.