Gent Sint Pieters. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Gent Sint-Pieters krijgt lift naar moeilijk bereikbare taxistandplaatsen

Gent Sint Pieters. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

De taxistandplaatsen bij station Gent Sint-Pieters bevinden zich onder de grond en zijn lastig te bereiken voor mensen die slecht ter been of zwaarbeladen zijn. Een lift moet dit probleem oplossen.

De taxistandplaatsen zijn in 2016 verplaatst van de voorkant van het station naar ondergronds. Vanwege de lastige bereikbaarheid vragen Stad Gent en taxichauffeurs al langer om een lift van de inkomhal naar de ondergrondse taxistandplaatsen, zo meldt Het Nieuwsblad. Bovendien pleitte gemeenteraadslid Veli Yuksel recent zelfs voor het opnieuw boven de grond halen van de standplaatsen. Aan dit laatste wordt geen gehoor gegeven, maar de lift lijkt er nu wel te komen.

Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) vertelt dat de eigenaar van de locatie, de NMBS, een omgevingsvergunning heeft aangevraagd en dat de procedure nu loopt. Als alles goed gaat zouden de werken in maart uitgevoerd worden. Daarbij worden er in 2027 ook twee toiletten voor chauffeurs geplaatst.

Moeilijk vindbare standplaats

Hoewel de liften de situatie al zullen verbeteren, zagen de taxichauffeurs de standplaatsen liever weer verplaatst worden naar boven de grond. Voor hen is naast de toegankelijkheid namelijk is ook de zichtbaarheid een pijnpunt. De NMBS willen volgens Watteeuw echter niet meer dat de standplaatsen zich boven de grond bevinden, omdat zij de voorkant van het station zoveel mogelijk vrij willen houden voor voetgangers.

Om de taxiplaatsen dan in ieder geval makkelijker vindbaar te maken, heeft Stad Gent de NMBS al eerder gevraagd om de bewegwijzering te verbeteren. Dit is tot dusver niet gedaan. De schepen belooft dat hij het gesprek hierover met de NMBS blijft voeren.

Lees ook: Vervoer van gasten door restaurant moet aan taxiregels voldoen

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.