Cruise zelfrijdende voertuigen

Autonome taxi rijdt weg bij aanhouding in San Francisco

Foto: Cruise persfoto

In San Francisco vervoeren zelfrijdende taxi’s van Cruise passagiers al van A naar B. Hoewel deze voertuigen zich doorgaans aan alle verkeersregels houden, reed een taxi afgelopen weekend toch zonder licht door de stad. De politie wilde het voertuig aanhouden, maar dit verliep niet vlekkeloos.

Toen de politieagenten in San Francisco opmerkten op dat de taxi zonder licht reed, besloten ze het voertuig aan te houden. Het benaderen van een voertuig die zij aan de kant van de weg hebben gezet verloopt meestal voorzichtig, meldt weblog Dutchcowboys. Dit heeft te maken met het feit dat iedereen in Amerika een wapen bij zich mag dragen en chauffeurs niet altijd goed reageren op een aanhouding.

Tafereel gefilmd

De agenten hadden echter niet door dat het ging om een zelfrijdend voertuig. Toen het voertuig stilstond, liepen ze voorzichtig naar de deur van de wagen en zagen ze dat er geen chauffeur in zat. Wat daarna gebeurde, was echter nog verrassender voor hen. De taxi reed namelijk weg en stopte verderop weer. Uit de verklaring van Cruise bleek later dat het voertuig niet wilde vluchten voor de politiecontrole, maar dat er een veiligere plek werd gezocht om stil te staan. Omstanders filmden het tafereel en deelden het op sociale media.

Lees ook: Crowdfundingsactie gestart voor zwaar getroffen taxichauffeur in Bali

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.