Drummer wordt taxichauffeur

Tuur Moens combineert zijn werk als muzikant al één jaar met de job als taxichauffeur. Hij doet zijn nieuwe job enorm graag. We maakten met hem een ritje.

Tuur werkt in de wereld van de jazz- en wereldmuziek als drummer. Hij speelt veel in Nederland, Spanje en Portugal. Door corona was er voor muzikanten minder werk. Veel concerten werden afgelast. “Dat was de reden voor mij om er iets bij te zoeken, want de rekeningen blijven komen”, zegt Tuur. “Ik rijd graag met de wagen en ben graag onder de mensen. Dat is de ideale combinatie.”

Flexibiliteit

Tuur waardeert de flexibiliteit van VHF taxi. “De concerten komen stilaan terug. Als ik eens een optreden of tournee heb, dan is dat allemaal geen probleem. Ze kunnen er zich naar schikken. Het is een tof bedrijf. Ik heb een goede band met de bazen.” VHF en DTM lanceerden recent het digitaal taxiplatform BEEP. Volgens Moens levert die samenwerking alvast extra werk op. “Er zijn veel opdrachten”, zegt Moens. “Het is heel druk en er komt extra werk binnen. Dat is tof. Het was wel een aanpassing.”

Tesla

Tuur rijdt ook graag met de wagens van VHF. Momenteel rijdt hij met de Tesla Y. “We hebben alle modellen van Tesla. Het rijdt comfortabel en zacht. Sommige mensen vallen in slaap omdat ze zo op hun gemak zijn. Als het druk wordt, is er niet veel tijd om op te laden. Je moet altijd minstens voor de helft opgeladen zijn. Daar moet je rekening mee houden. Hij rijdt ook automatisch. Je leert er wel mee werken.” Tuur rijdt vaak leuke ritjes. “Dan mag ik eens naar de luchthaven of naar Dordrecht. Ik blijf niet altijd in Antwerpen hangen.” Meer informatie over Tuur Moens krijg je via deze link.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.