Uber (foto: Uber)

Uberchauffeurs Amsterdam in actie tegen ‘bodemprijzen’

Foto: perskit Uber

In Amsterdam wordt donderdag een door circa duizend Uberchauffeurs ondertekende petitie aangeboden aan het stadsbestuur. De chauffeurs willen een einde aan wat zij de bodemprijzen van het taxiplatform noemen. 

Die zijn het gevolg van een nieuwe service waarbij klanten buiten de spitsuren korting krijgen op de ritprijs. De korting gaat echter ten koste van het inkomen van de chauffeur, stelt vakbond FNV. De ruim duizend ondertekenaars zijn niet te spreken over deze ontwikkeling en eisen van de Amsterdamse wethouder (schepen) van mobiliteit dat deze ingrijpt.

Concurrentie

Uber stelt dat de dienst, UberX Saver genaamd, niet verplicht is. De vakbond vreest echter dat chauffeurs zich uit concurrentieoverwegingen toch gedwongen zullen voelen om de korting aan te bieden. FNV noemt dat een volgende stap in de race naar de bodem voor taxitarieven.

Het aanbieden van de petitie gebeurt enkele dagen voordat de rechtszaak van start gaat die FNV heeft aangespannen tegen Uber. Het taxiplatform zou volgens de vakbond werken met schijnconstructies.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.