Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

Taxi’s met lichtbak mogen rijden op autoloze zondag Brussel

Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

Enkel taxi’s met lichtbak mogen zonder doorgangsbewijs rijden op de autoloze zondag in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze vindt op 20 september plaats.

Tussen 9.30 uur en 19.00 uur wordt al het autoverkeer dan verboden in de negentien Brusselse gemeenten. De snelheid wordt over het hele gewestelijke grondgebied beperkt tot 30 kilometer per uur en alle tunnels zullen voor het verkeer gesloten zijn. De autoloze zondag is het sluitstuk van de Week van de Mobiliteit, die is bedoeld om mensen kennis te laten maken met andere, meer duurzame vormen van vervoer.

Daklicht of doorgangsbewijs

Op het niet mogen rijden met de auto wordt een uitzondering gemaakt indien de bestuurder over een doorgangsbewijs beschikt. Taxichauffeurs vormen daar echter op hun beurt weer een uitzondering op, want taxi’s met lichtbak zijn dus niet aan de autoloze zondag gebonden. Voertuigen voor personenvervoer die geen herkenningsteken dragen (bijvoorbeeld limousines of andere verhuurdiensten met chauffeur) zullen niet zonder doorgangsbewijs het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen binnenrijden.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.