Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai

Mondmasker blijft verplicht in taxi’s

Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai (onbeperkt gebruik)

Het blijft vooralsnog verplicht voor taxichauffeurs en hun passagiers om in de taxi mondmaskers te dragen. Dat benadrukt taxifederatie GTL na het laatste overlegcomité inzake de coronamaatregelen.

In de beslissingen van het laatste overlegcomité was er geen duidelijke verwijzing naar de taxi’s. Maar de neus- en mondmaskerplicht in taxi’s blijft van kracht, zo meldt GTL op hun website. Met minder dan 1,5 meter afstand in het voertuig, blijft de verplichting gelden om het masker te dragen. Daarbij is iedere inzittende zelf verantwoordelijk voor het naleven van die regel.

Uitzondering op de regel

Als er tussen de chauffeur en de reiziger een fysieke afscheiding geplaatst is, hoeft de chauffeur geen masker te dragen. Er zijn ook geen beperkingen vernoemd qua aantal toegelaten passagiers. De mondmaskerplicht wordt alleen opgeheven waar dat expliciet vernoemd wordt, zoals bijvoorbeeld bij bushaltes van openbaar vervoer. Ook op het openbaar vervoer blijven mondmaskers verplicht.

Lees ook: Taxibedrijven verwachten snel meer klanten

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.