Taxi's station Hasselt

Taxikaarten voor deelnemers jeneverfeesten Hasselt

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Dit weekend kunnen Hasselaren terug genieten van de Jeneverfeesten. Om te vermijden dat mensen dronken achter het stuur kruipen, zullen gemeenschapswachten taxikaarten uitdelen met informatie over waar en hoe mensen een taxi kunnen vinden.

Na de afgelaste editie van vorig jaar, vinden dit jaar opnieuw de Jeneverfeesten in Hasselt plaats. Om de 31ste editie in goede banen te leiden, zullen de gemeenschapswachten gaan sensibiliseren en informeren rond drinken en rijden. Daarnaast zullen er ook gratis alcoholtesten zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Testen en taxikaarten

Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) verwacht komend weekend een groot feest, maar wil met de extra maatregelen vermijden dat mensen dronken achter het stuur kruipen. “Aan de bibliotheek zullen passanten gratis alcoholtesten kunnen afleggen”, zegt Vandeput. “Het aantal tests is daar onbeperkt en ze verlopen met twee geijkte toestellen, zoals de politie die gebruikt. Die zijn er in overvloed. “Daarnaast hebben de stadswachten ook wandelroutes in de binnenstad om 500 wegwerptesters voor eenmalig gebruik aan te bieden aan de mensen.”

Naast testen zullen de stadswachten ook taxikaarten uitdelen, met alle nuttige informatie over hoe en waar mensen een taxi kunnen reserveren. “Er zullen ook banners in de stad ophangen die de bezoekers eraan herinneren dat drinken en rijden een combinatie is die niet wordt getolereerd“, besluit Vandeput.

Auteur: Amaury Michaux

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.