Taxibord. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

GTL wil verlenging steunmaatregelen voor taxibedrijven

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Taxifederatie GTL wil dat de tijdelijke werkloosheid door overmacht en het crisis-overbruggingsrecht ook na 31 maart verlengd worden. Dat is vooral belangrijk voor het luchthavenvervoer. De afgelopen twee jaar werden er omzetdalingen tot 70 procent opgetekend. Veel zakelijke klanten vliegen nog altijd niet, waardoor de ellende nog niet voorbij is.

Als het soepele stelsel van tijdelijke werkloosheid niet verlengd wordt, riskeren de taxibedrijven een afvloeiing van werknemers, zo stelt GTL. Volgens de taxifederatie zijn veel zakelijke klanten nog niet aan het vliegen. Volgens GTL is de verlening van de steunmaatregelen belangrijk voor twee categorieën, namelijk voor bedrijven die luchthavenvervoer aanbieden. Hier gaat het zowel over zelfstandigen als chauffeurs in loondienst.

Vooral werknemers

Aan de luchthaven van Zaventem werken ook tweehonderd taxivoertuigen en zeshonderd chauffeurs. Voor het grootste deel zijn dat werknemers. Ook in veel andere taxibedrijven merkt GTL op dat er nog geen werk is voor een deel van de chauffeurs, die daarom op tijdelijke werkloosheid staan. Zij missen nog een heropleving van de reisactiviteiten en in het vervoer van zakelijke klanten.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.