Hassib Ghosi van Taxi Anker

Nachttarief voor taxirit in Oostende omhoog

Het nachttarief in Oostende van 10 euro per rit wordt aangepast. Taxichauffeurs mogen de prijs voortaan zelf bepalen. De stad Oostende legt tussen 12.00 uur ’s nachts en 06.00 uur wel een plafond van 15 euro per rit op.

Het overleg tussen de taxisector en de stad Oostende is constructief geweest en heeft resultaat gehad. Het forfaitair nachttarief van 10 euro per rit, dat in 2006 werd ingevoerd, was al langer voer voor discussie bij taxibestuurders. De gestegen brandstofprijzen zorgden ervoor dat het tarief voor veel taxibedrijven niet langer haalbaar was.

Het stadsbestuur van Oostende geeft de taxisector op dat vlak gelijk. Het tarief wordt daarom verhoogd, al blijft een plafond gelden van 15 euro per rit. Het stadsbestuur vindt het immers belangrijk dat iedereen op een veilige én betaalbare manier naar huis komt, op het moment dat er geen openbaar vervoer meer is.

Taxisector tevreden

Het stadsbestuur van Oostende liet al eerder weten zich bewust te zijn van de grieven van de taxisector, al zouden er nog geen klachten van klanten zijn binnengekomen. De Oostendse taxisector is nu vrij tevreden dat er geluisterd wordt. Hassib Ghosi van Taxi Anker: “Het maximumtarief van 15 euro is alvast beter dan 10 euro. Dat helpt dus wat. Vroeger bepaalde het stadsbestuur van Oostende zelf de prijzen, wat niet logisch was. Nu hebben we zelf de keuze.”

Taxichauffeurs blijven wel verplicht om de tarieven op twee plaatsen aan te duiden in de taxi, namelijk aan de achterzijde van de voorste passagierszetel en op de achterruit. De aangeduide tarieven moeten overeenstemmen met de tarieven op de taximeter.

Lees ook:

Heibel over nachttarief van 10 euro in Oostende

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.