Deelsteps in Antwerpen

Deelstep en taxi botsen op rijbaan in Brussel

Bron: Verkeersnet

Een taxi is afgelopen weekend tegen een man op een deelstep gebotst in de Wetstraat in Brussel. De deelstepgebruiker bevond zich met het voertuig op de rijbaan. De toestand van het slachtoffer is gelukkig stabiel. Niet alleen voor taxichauffeurs zorgen deze deelsteps weleens voor problemen. 

“In de eerste plaats zag het er niet zo goed uit voor de man met de deelstep”, zegt Olivier Slosse van de Brusselse politie aan de krant Het Laatste Nieuws. “Hij werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de informatie die we later ontvingen, vielen de zorgen mee en was zijn situatie niet onrustwekkend.”

Juiste mix van vervoersmodi

Volgens Pierre Steenberghen, voorzitter van de taxifederatie GTL, zorgen die deelsteps weleens voor problemen. Niet alleen voor taxi’s, maar ook voor voetgangers. “De deelsteps moeten op het fietspad rijden. Maar als dat er niet is, rijden ze op de weg. De stad moet natuurlijk goed georganiseerd zijn om alle vervoersmodi samen in de stad te krijgen. Het is belangrijk om de juiste mix te maken op de juiste plaats. De overheid moet goede regels maken om dergelijke accidenten te vermijden.”

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.