Korton Wintax

Nieuw boekingsplatform wil taxibedrijven helpen met Uber te concurreren

Korton Wintax: beeld gegeven door Korton.

Korton Software wil de Vlaamse consument weer dichter bij de taxibedrijven brengen. Vanuit dat idee legt het bedrijf de laatste hand aan een nieuw boekingsplatform voor reizigers, vergelijkbaar met Uber. “De reiziger wil gemak en geen gedoe.”

Volgens Korton Software doen de taxi’s in de Vlaamse steden het vrij goed, met betrekking tot digitale dienstverlening. “We zien in de grote steden wel apps en bestelportalen voor reizigers”, zegt product manager Ruben Schouten. “Maar daarbuiten wordt er vaak nog getelefoneerd om een taxi te bestellen en wordt er nadien contant betaald. Het moeten bellen, of een ingewikkeld boekingsportaal, is net wat mensen tegenhoudt om een taxi te bestellen. Wij geloven dat we de behoeften van de Vlaamse markt kunnen toetsen en dat we de taxibedrijven kunnen helpen om meer klanten te krijgen en tegelijkertijd te besparen op de loonkosten.”

De reiziger centraal

Door het nieuwe taxidecreet is de concurrentie in Vlaanderen alleen maar groter geworden. Korton Software heeft een duidelijke boodschap aan de Vlaamse taxisector. “Zet de reiziger centraal”, zegt Schouten. “Die wil gemak en geen gedoe. Hij wil snel een rit kunnen boeken en weten wat het kost. En geef toe dat Uber het zijn klanten op dat vlak makkelijk maakt. Je registreert je één keer, je drukt op een knop en je taxi is geboekt. De komst van Uber zorgt voor grotere concurrentie en dat kunnen we niet tegenhouden. Maar we kunnen de Vlaamse taxisector wel versterken.”

Korton Software ontwikkelt momenteel het nieuwe reizigersplatform Traveller Connect als alternatief voor wat Uber te bieden heeft. “Het is een online platform waarmee we taxibedrijven de kans bieden om de eigen klantenkring op te bouwen en te bedienen”, zegt Ruben Schouten. “Via dit platform kan de klant heel gemakkelijk een ritje boeken en betalen, en ook heel eenvoudig de taxi volgen. We zijn dat aan het ontwikkelen om die reiziger weer dichter bij het lokale taxibedrijf te krijgen, met een betaalbare oplossing. Die doet de afhankelijkheid van Uber wegnemen, voor de reiziger én het taxibedrijf. Later dit jaar komt er ook een chauffeurs-app waarmee de ritten makkelijk naar chauffeurs gestuurd kunnen worden.”

Efficiënt ritten plannen

Korton Software ontwikkelt al twintig jaar software die zich richt op de taximarkt. Met de regieapplicatie Korton Regie, het planningspakket WinTax en de rooster- en werktijdregistratie applicatie Korton Workforce heeft de taximarkt drie krachtige tools in handen om hun chauffeurs- en rittenplanning efficiënt in te richten. “In die software ligt altijd de aandacht op het ontzorgen. Door het zo efficiënt mogelijk verwerken van ritten, zorgen we ervoor dat het afhandelen ervan zo min mogelijk tijd kost”, zegt Schouten.

“Met WinTax faciliteren we de volledige uitvoer van taxiritten, van gemakkelijke invoer en gebruiksvriendelijke planning tot aan de volledige financiële afwikkeling en heldere management informatie. Dit zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk tijd hebt om met de ritten bezig te zijn. Dat levert niet alleen een kostenbesparing op, maar ook een prettig functionerend systeem voor de medewerkers van de taxibedrijven en heel tevreden reizigers.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.