Vlaamse taxicentrale

Vlaamse Taxi Centrale rijdt door: ‘We laten klanten niet staan’

Vlaamse taxicentrale / foto: Giani Vervaeke, Vlaamse taxicentrale

De Vlaamse Taxi Centrale (VTC) is nagenoeg de enige aanbieder die taxidiensten in de ruime regio van Kortrijk kan leveren sinds het begin van de coronamaatregelen. Het bedrijf heeft sinds het uitbreken van de coronacrisis al veel mensen kunnen helpen.

De Vlaamse Taxi Centrale, die voorheen Taxi Gilbert heette, mocht sinds de lockdown van 18 maart 2020 ondanks alles toch nog meer dan 1.800 opdrachten registeren. “Veel van onze collega’s hebben de handdoek in de ring gegooid”, zegt Gianni Vervaeke van de Vlaamse Taxi Centrale. “Ze hebben geprobeerd om zo veel mogelijk compensatie- en hinderpremies te krijgen. Ongelooflijk. Wij zijn creatief geweest en hebben doorgezet, zonder dat we er veel aan verdiend hebben. We zijn de enige taxi waar je altijd kan op rekenen. Dit hebben we nogmaals bewezen tijdens deze lockdown. Dag, nacht, week, weekend: altijd staan we voor de klant klaar.”

De opdrachten die de Vlaamse Taxi Centrale tijdens de lockdown binnenkreeg, zijn zeer divers geweest. “Veel klanten zeggen dat we de enige zijn die de telefoons opneemt. We zijn veel mensen moeten gaan halen die met hun wagen in panne stonden. We hebben meegemaakt dat dit ‘s nachts gebeurde. Wat moet er dan gebeuren? We kunnen die mensen daar toch niet laten staan?”

Veel terechtwijzingen

De taxicentrale vervoerde ook veel mensen naar het ziekenhuis. “Vooral ziekenhuisbezoeken zijn dagelijkse kost”, zegt Vervaeke. “Sommige klanten waren ook opgenomen met het virus. Alle wagens zijn volgens richtlijnen van een preventieadviseur met de nodige zorg voorzien om het virus zo weinig mogelijk te verspreiden en wordt om de haverklap ontsmet.”.

De Vlaamse Taxi Centrale doet ook een oproep naar alle Kortrijkzanen en inwoners van omliggende gemeentes om maar met één persoon te reizen, tenzij ze van hetzelfde kerngezin zijn. In zo’n geval mogen er wettelijk twee personen mee. “Vaak komen er meer mensen af, en moeten we er hen steeds op wijzen”, zegt Gianni Vervaeke.

Mondmasker niet verplicht

Ook is het dragen van een mondmasker in een taxi van de Vlaamse Taxi Centrale niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden. “We gaan het niet verplichten omdat we plastic schermen in de wagen hebben”, zegt Vervaeke. “De taxichaffeurs die voor ons rijden moeten wel een plastic scherm hebben. Het valt ons wel op dat oudere mensen geen mondmasker willen dragen.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.