Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai

Mondmaskers in taxi’s blijven, ondanks code geel

Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai (onbeperkt gebruik)

Er zijn maandag verdere versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. Taxi-vakbondsman Erik Maes (ABVV-BTB) is tevreden, maar wil wel dat het mondmasker blijft in de taxi’s. Ook bij de Leuvense Taxi Maatschappij worden de mondmaskers aangehouden.

Het overlegcomité heeft afgelopen vrijdag beslist dat er met ingang van maandag overgeschakeld wordt op code geel. Eigenlijk moesten er daarvoor minder dan 65 ziekenhuisopnames zijn, terwijl er vandaag nog steeds 131 ziekenopnames zijn. De voorwaarden zijn dus niet helemaal vervuld.

Desondanks wordt er versoepeld. Wie gaat winkelen, hoeft vanaf nu geen mondkapje meer te dragen. Ook in scholen moet het niet meer opgezet worden. Het dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer blijft nog zeker tot 25 maart verplicht. Dat geldt enkel in de voertuigen en niet in de stationsgebouwen of op de perrons. Wanneer er niet voldoende afstand kan worden gehouden, blijft het dragen van een mondmasker aangeraden.

Versoepelen positief voor taxisector

Taxi-vakbondsman Erik Maes verwacht dat de versoepelingen een positief effect op de taxisector zullen hebben. “Dat zal ongetwijfeld meer werk en omzet opleveren.” Toch roept Maes ook op tot waakzaamheid. “Ik pleit ervoor dat in de taxi zeker de mondmaskers blijven gebruikt worden. Ook de plastic schermen mogen gerust nog blijven staan. Het is belangrijk dat de taxichauffeur zich blijft beschermen. Het virus is nog steeds niet weg.”

Bij de Leuvense Taxi Maatschappij blijven de mondmaskers in ieder geval op. “We trekken de lijn die op het openbaar vervoer wordt aangehouden door naar ons bedrijf”, zegt zaakvoerder Koen Vander Elstraeten. “Er is over de mondmaskerplicht weinig over gecommuniceerd naar onze sector. Dus wij nemen in geen geval risico’s. De mondmaskers blijven op.”

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.