Contant geld

Heibel over nachttarief van 10 euro in Oostende

Foto: vincent

Een aantal taxichauffeurs in Oostende wil niet meer voor het eerder afgesproken nachttarief van 10 euro rijden. De gestegen brandstofprijzen zijn de belangrijkste reden. De stad Oostende werkt momenteel aan een aanpassing van de tarieven. Klachten van klanten heeft het stadsbestuur naar eigen zeggen nog niet binnengekregen.

Vijftien jaar terug werd een tarief van 10 euro ingevoerd in Oostende voor nachtritten tussen middernacht en 6 uur ’s morgens. Maar de krant Het Nieuwsblad heeft enkele klanten gesproken die zeggen door chauffeurs geweigerd te zijn, omdat ze niet langer voor dit tarief willen rijden. De taxibedrijven die TaxiPro contacteerde, ontkennen allemaal dat ze nachtritten van 10 euro zouden weigeren. Ze bevestigen wel dat er collega’s zijn die niet meer voor dat tarief willen rijden.

Begrip

Bij City Tax in Oostende worden nachtritten van 10 euro dus wél uitgevoerd. “We hebben inderdaad gehoord dat er collega’s niet meer voor die prijs willen rijden”, zegt Kenneth Fonteyne van City Tax Oostende. “Ik kan er wel begrip voor opbrengen. We hebben een verhoging van de tarieven in Oostende gevraagd, maar nog geen reactie gehad. Wij vragen 10 euro voor de eerste 3 kilometer en dan 2,30 euro per kilometer erbij.”

Mohammad Ghosi van Taxi Anker in Oostende neemt ook nog steeds nachtritten van 10 euro aan. “We respecteren wat afgesproken is. Er zijn bepaalde collega’s die dergelijke ritten niet meer accepteren door de stijging van de brandstofprijzen en belastingen. Begrijpelijk natuurlijk. Een rit die ’s nachts 10 euro kost, kost overdag al snel 25 euro. We praten nu met de stad om tariefaanpassingen door te voeren.”

Goedkope tarief

Bij de stad Oostende zijn er tot nog toe geen klachten binnen gekomen over het nachttarief van 10 euro. Schepen Hina Bhatti (Open VLD) was niet bereikbaar, maar zegt tegen Het Nieuwsblad dat er wel gewerkt wordt aan een aanpassing van de tarieven als gevolg van de stijgende energieprijzen. De stad Oostende lijkt de grieven van de taxisector dus te horen. Indien klanten toch merken dat de ritten geweigerd worden, mogen ze de nummerplaat van de wagen noteren en aan de stad Oostende bezorgen.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.