Herman Vlekken. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia
Interview

Leuvense taxichauffeur Herman Vlekken denkt nog niet aan pensioen

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Herman Vlekken, taxichauffeur bij de Leuvense Taxi Maatschappij, is onlangs 65 jaar geworden. Hij rijdt al meer dan 25 jaar met de taxi, maar stoppen wil hij in geen geval. Herman wil er nog minstens vijf jaar bij doen.

Waar veel mensen uitkijken naar hun pensionering, is dat bij Herman Vlekken dus niet het geval. De liefde voor het vak motiveert hem. “Ik doe het nog altijd graag. Zolang mijn gezondheid het toelaat, doe ik door. Ik zie mijn beroep niet als werken. het is zo plezant om te doen. Je hebt contact met veel mensen en bedrijven en je komt overal. Je hebt voeling met de maatschappij. Als ik stop, vrees ik in een zwart gat te vallen. Ik leef in een straf regime, waar ik vaak vroeg moet opstaan. Als dat zou wegvallen, zou dat moeilijk worden.”

Tijdens de Covid ’19-periode zat de taxichauffeur vaak thuis omdat er minder gereisd werd. “In het begin is dat thuis zitten even leuk, maar na een tijdje begin je tegen de muren op te lopen. Het businessvervoer is in elkaar gestort. Dat is nu terug aan het heropleven, maar het vraagt tijd.” Overigens zal het de Leuvense Taxi Maatschappij goed uitkomen dat Vlekken doorgaat, want het bedrijf is druk op zoek naar chauffeurs en heeft momenteel vier vacatures openstaan.

Bekende klanten doen normaal

Vlekken krijgt elke dag zijn planning via e-mail. “Voor een stuk zijn dat vaste ritten, al komen er veel onverwachte ritten bij. Dat maakt het spannend.” De afgelopen jaren vervoerde Vlekken veel bijzondere mensen. “Ik heb The Rolling Stones in een colonne, samen met andere chauffeurs, naar het Werchter-festival gereden. Ook de Simple Minds reed ik meermaals rond. Die zijn altijd heel vriendelijk. Ook Tom Cruise had ik in mijn wagen. Hij deed heel normaal en was heel vriendelijk.”

Een show van de Amerikaanse illusionist David Copperfield leverde Vlekken een leuke anekdote op. “Een collega moest met de ganzen van de illusionist gaan wandelen in de kelder van de concertzaal Vorst Nationaal. Hilarisch om te zien. We hebben de groep van Copperfield om 3 uur ‘s nachts nog naar een Brussels restaurant gebracht.” De VRT interviewde Herman Vlekken en bracht er een mooi artikel en podcast over.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.