Chauffeur Irman Rana
Interview

‘Taxiklanten veilig thuis brengen gaat boven alles’

Foto: van de chauffeur aangeleverd bij Matthias

Imran Rana werkt voor ATV Taxi, een Antwerpse taximaatschappij voor taxi- en luchthavenvervoer. Het bedrijf biedt ook andere diensten aan zoals schoolvervoer, zakelijk vervoer en havenvervoer. Elke dag brengt Rana zijn klanten thuis, in welke omstandigheid dan ook.  

De ouders van Imran Rana (46) zijn afkomstig uit India en hijzelf is geboren in Pakistan. De laatste achttien jaar woont hij in Antwerpen met zijn vrouw en kinderen, waar hij zich thuis voelt. Hij is al inmiddels ook al vijftien jaar taxichauffeur in de stad. Dagelijks brengt hij klanten veilig op hun bestemming met zijn hybride Toyota.

De passie voor het taxiwerk straalt van zijn gezicht af. Hij doet zijn werk graag. “Het is goed werk”, stelt Rana. “Eenmaal taxichauffeur, altijd taxichauffeur. Elke dag is er contact met nieuwe mensen met verschillende nationaliteiten. Ik hou van dit contact en om mensen veilig op hun bestemming te krijgen.” Inmiddels heeft Rana een klantenkring opgebouwd. Elke klant is volgens hem belangrijk en hij probeert dan ook iedereen een goede service te geven. “Ik werk ook af en toe voor grote klanten, zoals de ambassade van Pakistan.”

Klant in alle omstandigheden koning

Rana maakt er een erezaak van om klanten in alle omstandigheden te vervoeren, ook als het om een zeer korte rit gaat. “Soms leveren korte ritten ook lange ritten op. Een klant die misschien eerst een korte rit neemt, kan later een langere rit nemen. Zo moest ik een man voor een kort bezoek naar de gevangenis van Antwerpen brengen, waar hij zijn zoon ging bezoeken. Nadien nam hij een rit naar de luchthaven van Charleroi.”

Ook moeilijke klanten die minder respect tonen, vervoert hij naar eigen zeggen zonder problemen. “Ik heb eens een klant vervoerd van Antwerpen-Centraal naar Brasschaat”, zegt Rana. “Hij was dronken en vroeg me van welk land ik was en waarom ik hier was. Hij veronderstelde dat ik zwart werk deed, wat ik nog nooit gedaan heb. Ondanks zijn moeilijke houding, heb ik hem toch thuis gebracht. De klant is koning, in alle omstandigheden. Aan het einde van de rit voelde de man dat hij toch te ver was gegaan en verontschuldigde hij zich. Hij gaf een royale fooi. Nu is hij vaste klant.”

Lees ook: Corona maakt plaats voor toekomstplannen bij City Tax Kempen

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.