Autocar, touringcar

Coronacrisis treft busbouwer Van Hool

Touringcar. Bron: iStock / Evkaz (onbeperkt gebruik)

Sinds de start van de coronacrisis worden er bij busbouwer Van Hool minder bussen geassembleerd. Er is ook minder omzet gemaakt. Het personeel is ongerust en vreest ontslagen. De vakbonden zijn alert. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

Bij busfabrikant Van Hool zijn heel wat bestellingen weggevallen. Daardoor wordt er nog maar één bus per week geproduceerd. Sinds de lockdown zitten zo’n 1.750 medewerkers thuis met tijdelijke werkloosheid. Het personeel is ongerust over de toekomst van de busbouwer, zeker nu een tweede coronagolf om de hoek loert. Ze vragen zich ook af hoe lang ze nog op tijdelijke werkloosheid kunnen staan.

Voorlopig geen acties

Volgens de krant De Tijd vreest de autofabrikant dit jaar een verlies van zo’n vijftig procent groepsomzet. Tegen 2021 zou het bedrijf weer break-even zijn. En pas tegen 2023 zou de situatie genormaliseerd zijn. In enkele buitenlandse vestigingen van Van Hool zouden al ontslagen zijn gevallen. De vakbonden blijven alert en zullen na de vakantie met de directie in overleg gaan. De vakbonden plannen nog geen acties.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.