Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64

Ook lijnbusondersteuning met autocars in Wallonië

Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64 (onbeperkt gebruik)

In navolging van Vlaanderen maakt Wallonië gebruik van autocars om capaciteitsproblemen in het openbaar vervoer op te vangen. In totaal worden vanaf deze week autocars ingezet op 110 lijnen.

Met de inzet van autocars tijdens de spitsuren wil openbaar vervoersbedrijf TEC, de Waalse evenknie van De Lijn, de capaciteit opvoeren. Door de coronamaatregelen is de capaciteit van de reguliere bussen teruggeschroefd, waardoor er minder mensen op een bus kunnen.

Vlaams voorbeeld doet volgen

Wallonië volgt hiermee het voorbeeld van Vlaanderen, waar autocars al vanaf begin oktober achter lijnbussen aanrijden op drukke trajecten en tijdens spitsuren. Na de start met 125 autocars ligt het ingezette aantal nu op 375. De versterkingsritten zullen ook volgend jaar plaatsvinden in Vlaanderen.

Autocarfederatie FBAA is verheugd over de samenwerking tussen openbaar vervoersbedrijven en de private autocars. Door de sterke terugval in internationale busreizen staat meer dan 10 procent van het autocarpark ongebruikt in de garage. Volgens de sector is het wachten op een vaccin alvorens mensen weer de bus nemen.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.