Bell Tours

Autocarbedrijven brengen kerst naar mensen toe

Verschillende autocarbedrijven nemen het initiatief om de kerst dit jaar wat meer kleur te geven. Linden Cars uit Rotselaar bracht de kerstman dit weekend aan huis en Bell Tours trekt met zanger Rudi Tastenoe langs woon-zorgcentra voor live concerten.

Linden Cars trok er dit weekend op uit met een heuse kerstbus in Haacht om een beetje licht te brengen in deze donkere dagen. De kerstbus, met aan boord de kerstman, zijn vrouw en hun elfjes, reed langs een aantal woonzorgcentra om de inwoners wat op te fleuren.

Het ging om een initiatief van het autocarbedrijf  in samenwerking met de gemeente Haacht. “Het is echt hartverwarmend geweest”, zegt de directeur van Linden Cars, Maggi Schollen, aan TaxiPro. “We zijn er zeker van dat we vele mensen, kindjes en ouderen gelukkig gemaakt hebben.”

Tekst loopt door onder de foto

Linden Tours

Mensen een leuke tijd bezorgen is ook de insteek van de ‘Alles komt goed’-toer, een initiatief van volkszanger Rudi Tastenoe en autocarbedrijf Bell Tours uit Sint-Pieters-Leeuw. Een liefdadigheidsactie, benadrukt Henri Rammant namens het bedrijf. “Wij steken er ons eigen geld in, maar doen graag iets voor de mensen. Onze autocars staan bovendien toch stil op het moment.”

Autocar als achtergrond voor concert

De bus met zanger aan boord trekt vanaf deze maand langs de woon-zorgcentra in het Pajottenland om de bewoners een hard onder de riem te steken. Enkele dagen geleden deed de bus Residentie Asteria in Halle aan, waar Tastenoe de inwoners trakteerde op een concert met de autocar als achtergrond. Op social media is te zien hoe de zanger warm ontvangen wordt en inwoners vanaf hun balkon mee hossen met de muziek.

Voor de betrokken autocarbedrijven betekenen de kerstactiviteiten een welkome afleiding in deze sombere tijden. De sector draait op zo’n tien procent van haar normale capaciteit en door de beperkende coronamaatregelen zag men ook de traditionele kerstmarktritten wegvallen. “Normaal is de kerst een drukke periode, maar nu is er helemaal niets te doen”, vertelt Rammant, die zelf verkleed als kerstman ook meerijdt op de bus. Bell Tours gaat tot in januari door met het initiatief.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.