Daklicht. Foto: ProMedia

Belbusvervoer welkome aanvulling op werk AGS Taxi

Daklicht. Foto: ProMedia

AGS Taxi uit Genk is deze maand begonnen met het belbusvervoer in de regio Zonhoven. De extra klussen voor De Lijn zijn een welkome aanvulling op het werk van het taxibedrijf.

“Door corona zijn onze inkomsten met zeventig procent teruggevallen en hebben we vier van de zes taxi’s van de weg gehaald”, vertelt AGS Taxi-zaakvoerder Allesandero Cavallo aan TaxiPro. “Toen corona uitbrak en veel taxiwerk wegviel heb ik verschillende instanties aangesproken met de vraag of ze werk hadden.”

Uit één van deze mails volgde enkele maanden later een positieve reactie. “De Lijn contacteerde me een paar weken geleden met de vraag of ik nog steeds beschikbaar was voor taxibusvervoer. Toen zijn we op gesprek geweest en ben ik op hun voorstel ingegaan.”

Acht tot tien ritten per dag

Het taxibedrijf moet op trajecten rondom Zonhoven en Bree beschikbaar zijn tussen 06:00 en 23:00. “Mensen reserveren een dag op voorhand, zodat wij voor de volgende dag de planning weten”, verduidelijkt Cavallo. Omdat het werk recent begonnen is, kan hij nog niet precies zeggen om hoeveel ritten het gaat. “Maar ik schat zo’n acht tot tien ritten per dag”, zegt hij.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.