MarcelCars

Schoolvervoer geeft perspectieven aan autocarsector

Foto: via Matthias

Nu verschillende scholen terug bezig zijn met het plannen van transport en reizen, biedt dat mogelijkheden voor autocarbedrijven. Door corona is het aantal aanvragen echter nog niet op het oude niveau en het blijft afwachten wat de komende maand zal brengen.

Marcel Cars in Dessel zet in op schoolvervoer. Ze krijgen aanvragen en reservaties van scholen, bijvoorbeeld voor zwemdiensten, maar duidelijk minder tot nu toe dan voor corona. Vroeger deden secretariaten van de scholen al aanvragen vanaf midden augustus; nu merken ze een eerder afwachtende houding. De heropstart van het schooljaar verloopt moeizamer dan voor corona.

Schoolreizen

In september komen er traditioneel heel wat aanvragen binnen van scholen, zoals voor schoolreizen of zwembadvervoer. “Vóór de vakantie waren het vooral de lagere- en de kleuterscholen”, zegt Mia Meeus van Marcel Cars. “Nu zien we dat het de middelbare scholen weer zaken aan het vastleggen zijn. We mogen ook weer achter de bussen van De Lijn rijden. Het toerisme komt moeilijker op gang. De georganiseerde daguitstappen met senioren en buitenlandse reizen blijven achterwege.”

Bij het ‘t Soete Waeslant in Sint-Niklaas zien ze dezelfde tendens. Zij krijgen sinds vorige week wel transportaanvragen van enkele lagere scholen. “De middelbare scholen beginnen te reserveren”, zegt Tim Smet. “Het is nog niet wat het voor corona was. Voor het zwemvervoer is nog niets gereserveerd. Ook de daguitstappen zijn beperkt. Vanuit verenigingen is het aantal aanvragen miniem tot nu toe. Er wordt wel al eens een bus voor gepensioneerden ingezet, maar we zien dat de opkomst zeer laag is. De crisis is nog niet gedaan.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.