Touringcar, actie FBAA

FBAA start campagne om herstel autocarsector aan te jagen

Foto: FBAA

De Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers (FBAA) is begonnen met een campagne om het herstel van de autocarsector aan te jagen. Dit doen ze door reportages te laten maken door het Nieuwsblad. Tien van hun lezers maken een busreis door de champagnestreek in Frankrijk. 

FBAA is volop bezig met de voorbereidingen voor de relance-campagne in 2022. Tien lezers van Het Nieuwsblad zijn met een autocar naar de champagnestreek getrokken en zijn daar deze week de Lorraine en de Elzas aan het ontdekken. “De bedoeling van deze groepsreis is om reportages te maken die het grote publiek volgend jaar nog meer ‘goesting’ geeft om groepsreizen te maken”, legt communicatieverantwoordelijke Kim Taylor uit.

De journalisten van het Nieuwsblad die met de reis mee zijn gegaan maken de reportages. Begin volgend jaar worden deze naar buiten gebracht om zo de busreizen terug onder de aandacht te brengen. “Afhankelijk van de situatie rond corona zullen we deze reportages in de loop van het jaar laten publiceren.” Taylor hoopt daarnaast dat mensen hierdoor ook de site van Busfan gaan ontdekken, waar busreizen aangeboden worden.

Groepsfoto tijdens de groepsreis.
Groepsfoto.

Voordelen onder de aandacht brengen

Met de reis wil de FBAA ook de voordelen van busreizen met een groep onder de aandacht brengen. “We tonen bijvoorbeeld aan dat wie via een groep reist, ook effectief meer kan ontdekken. Zo bezoeken we een  champagnehuis dat enkel zijn deuren opent als er minimaal vijftig personen aanwezig zijn. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de persoonlijke ontvangst niet op de achtergrond verzeilt. Ook integreren we de reis naar onze bestemming in onze reizen. Zo passeren we de mooiste landschappen voor onze klanten”, vertelt Taylor.

De FBBA hoopt op die manier reizigers terug te kunnen lokken. “We willen mensen terug zin geven om te reizen en hen de weg tonen naar ons online reisplatform. Onze campagne zal een succes zijn als er veel mensen de weg naar onze website vinden en onze reizen weer heel wat mensen aantrekken.”

Auteur: Amaury Michaux

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.