Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64

Event voor potentiële autocarchauffeurs in Kortrijk Xpo

Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64 (onbeperkt gebruik)

In Kortrijk Xpo kunnen potentiële touringcarchauffeurs aanstaande zaterdag een testrit maken en kennismaken met het beroep. Deze inspiratiedag is een initiatief van de Beroepsvereniging van Autobus en Autocarondernemers (BAAV) om hetvak meer in de kijker te zetten en nieuwe buschauffeurs aan te trekken.

In Kortrijk Xpo kunnen potentiële chauffeurs op zaterdag 16 oktober terecht voor een kennismaking met potentiële werkgevers en een kijkje nemen in de spelersbussen van verschillende bekende voetbalclubs. Daarnaast is het mogelijk om een testrit te maken onder begeleiding van een instructeur.

Aanwezig is ook Peter Farazijn, die na zijn profcarrière als wielrenner koos voor het beroep van autocarchauffeur en ondertussen al meer dan veertien jaar ervaring heeft. Hij werkt nu als buschauffeur voor Katriva. Farazijn is zaterdag beschikbaar om vragen te beantwoorden en te vertellen waarom hij voor een job als buschauffeur koos.

Gratis rijbewijs

De grootste drempel om in dit beroep te stappen is dat veel mensen niet beschikken over het benodigde rijbewijs D. Een opleiding in een rijschool kost al gauw tenminste 3.000 euro. De BAAV heeft daar echter iets op bedacht. Wie echt autocarchauffeur wil worden, kan een gratis rijopleiding voor het rijbewijs D krijgen. Voorwaarde is wel dat ze een bedrijf vinden dat hun promotor wil zijn en hen daarna in dienst neemt.

Dat is ook de eigenlijke opzet van de jobdag: potentiële chauffeurs in contact brengen met hun potentiële werkgevers. Er was al een tekort aan chauffeurs en dat is door de coronapandemie alleen maar erger geworden. Er is een actieve zoektocht naar nieuwe buschauffeurs aan de gang en het evenement in Hal 1 van Kortrijk Xpo, van 13.00 tot 18.00 uur, is daar een belangrijk onderdeel van.

Lees ook: FBAA start campagne om herstel autocarsector aan te jagen

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.