Autocar, touringcar

Autocars mogen weer vol rijden in België

Touringcar. Bron: iStock / Evkaz (onbeperkt gebruik)

De autocarbedrijven mogen in België weer op volle capaciteit rijden. Dat zijn de bedrijven, de vakbonden en de overheid overeengekomen.

Het zag er lange tijd naar uit dat de bussen maar voor de helft gevuld mochten zijn, maar die beperking is komen te vervallen. Er moeten wel een heleboel regels gevolgd worden. Mondmaskers zijn verplicht. Er moet geordend op- en afgestapt worden. De bus moet extra verlucht worden. En het toilet op de bus mag niet gebruikt worden.

De Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers (FBAA) is tevreden met de maatregel. “Mensen willen weer reizen”, zegt Kim Taylor. “Het is aan ons om te tonen dat we hun vertrouwen waard zijn.”

Extra financiële steun

Ook busreizen naar het buitenland zijn voortaan weer toegelaten. Nu gelden er in de verschillende buurlanden verschillende regels. In Nederland mogen er bijvoorbeeld maar maximaal dertig mensen op een bus, en zelfs daar is nog niet echt uitsluitsel over. Het FBAA dat er snel meer duidelijkheid komt.

De sector hoopt tenslotte dat er extra financiële steun komt om de sector te laten overleven. Vanuit het Vlaamse niveau werd er al 31,5 miljoen euro voorzien. Voorlopig is het nog wachten op substantiële steun in Brussel en Wallonië, klinkt het in de sector.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.