Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Burgemeester Steenokkerzeel trekt aan alarmbel wegens bomvolle bussen

Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki (onbeperkt gebruik)

Het schooljaar is vorige week gestart en geregeld wordt er melding gemaakt van overvolle bussen met leerlingen. Burgemeester Kurt Ryon van Steenokkerzeel luidt bij De Lijn de noodklok.

Het gaat in dit geval om leerlingen die met de bus vanuit Steenokkerzeel naar scholen moeten in Keerbergen, Haacht en Vilvoorde. “De bussen zitten bomvol, maar de leerlingen moeten op school wel de hele dag een mondmasker dragen”, doet burgemeester Ryon zijn beklag in Het Nieuwsblad. “Ik heb al heel veel klachten van inwoners gekregen. Ook mijn zoon zit op zo’n overvolle bus.”

E-mails van bezorgde ouders

Jos Mees, van de school Don Bosco in Haacht, bevestigt in de krant het probleem. “We hebben een serieus probleem met de bussen van De Lijn. Meer bepaald de bussen op de lijn 270 en 660. Die zitten overvol, leerlingen staan tegen de deur gedrukt. Donderdag heb ik zeker tien mails van bezorgde ouders gekregen om het probleem aan te kaarten.”

De overvolle voertuigen hebben ook tot gevolg dat chauffeurs op een gegeven moment beslissen om niet meer te stoppen bij een halte. Vooral leerlingen die dichter bij school wonen, zijn hier de dupe van. Het gevolg hiervan is dat kinderen op een volgende bus moeten wachten en met vertraging op school of thuis geraken.

Extra bussen enige oplossing

Burgemeester Ryon heeft gevraagd om een dringend onderhoud bij De Lijn. De vervoersmaatschappij verklaart de overvolle autocars door de plaatsing van plexischermen. Hierdoor hebben de bussen minder capaciteit. De Lijn sleutelt aan zijn busplanning om een betere spreiding van het vervoer te realiseren. Ryon pleit echter voor de inzet van extra bussen. “Er is een extra bus nodig, ’s morgens en ’s avonds, naar Vilvoorde en Keerbergen.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.