Genks bedrijf bereidt zich met nieuwe autocar voor op aantrekken markt

NIeuwe autocar van Jacobs Transport uit Genk – @Jacobs

Met de investering in een nieuwe autocar, bereidt Jacobs Transport uit Genk zich voor op het aantrekken van de toeristische sector. Voorlopig wordt de nieuwe aanwinst ingezet voor versterkingsritten bij De Lijn.

Na ruim een jaar coronacrisis en gekelderde omzetcijfers, laat Jacobs Transport uit Genk zich niet uit het veld slaan. “In juli en augustus voorzien wij toch een heropstart van het toerisme en willen wij er klaar voor zijn”, becommentarieert CEO Francis Paulussen de recente aanschaf van een autocar.

De nieuwe autocar van het merk Otokar telt 33 plaatsen, is voorzien van een kleine keuken en heeft zonnepanelen op het dak om het  elektrische circuit constant op spanning te houden. Met de nieuweling bedraagt het autocarpark nu twintig touringcars. Vijf voertuigen liggen nog uit de verzekering en vijftien worden er ingezet voor versterkingsritten voor De Lijn en voor schoolvervoer.

Zwarte cijfers door transporttak

Alhoewel de coronacrisis er flink inhakt bij Jacobs Transport, slaagt het bedrijf er toch in zwarte cijfers te draaien. Dat komt in grote mate door de tweede activiteit van het bedrijf: goederenvervoer. Deze sector is tijdens corona wel goed blijven draaien. De vrachtdivisie van het Limburgse bedrijf telt 75 vrachtwagens. “Daar zijn we nu blij mee, want hierdoor kunnen we de vaste kosten van de autocartak dekken”, vertelt Jacobs.

Uitwisseling chauffeurs met vrachtdivisie

Doordat Jacobs Transport personen- en vrachtvervoer combineert, kunnen de chauffeurs ook blijven rijden. Nadat de coronapandemie veel autocarchauffeurs in tijdelijke werkloosheid liet belanden, kon het Limburgse bedrijf rouleren met haar chauffeurs. “Bij ons konden alle autocarchauffeurs hierdoor aan het werk blijven”, besluit de ondernemer.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.