Bier, proosten, café. Foto: iStock / Dragen Zigic

Chauffeur verruilt taxi en autocar voor danscafé

Bier, proosten, café. Foto: iStock / Dragen Zigic

Autocar- en taxichauffeur Rocky Keepen heeft een opmerkelijke carrièreswitch gemaakt. De veertiger verruilt het stuur voor een muziek- en danscafé in Boom. Ook heeft hij een bus aangeschaft, die hij wil inzetten voor vervoer van en naar het café.

Voor de coronacrisis was hij autocarchauffeur bij Reizen Lauwers in Boechout en deed hij internationale ritten, veelal richting Spanje. Daarna combineerde Keepen autocarvervoer met het werk van taxichauffeur in bijberoep. Zijn toekomst ligt echter in het uitbaten van een muziek- en danscafé in Boom, lezen we in de Gazet van Antwerpen.

Chauffeurswerk door corona op laag pitje

“Door corona is dit allemaal wat stilgevallen en heb ik het heft in handen genomen”, vertelt hij over het chauffeurswerk en zijn carrièreswitch. De 41-jarige ondernemer heeft zich ontfermd over het leegstaande, voormalige café Old Corner in Boom en wil dat ombouwen tot muziek- en dansgelegenheid voor jong en oud.

Alhoewel de horeca op dit moment op zijn gat ligt, ziet de ondernemer veel mogelijkheden als de coronamaatregelen ingetrokken worden. Mensen zullen zin hebben in een feestje en de pandemie heeft een behoorlijke kaalslag in de horeca teweeggebracht, is zijn redenering. De voormalige autocar- en taxichauffeur, die nog veel onderhoudswerk aan het café moet uitvoeren, mikt op een opening eind juni, begin juli.

Autocar voor vervoer klanten

In zijn ondernemersplan is ook ruimte ingebouwd voor een bus die hij inmiddels heeft aangeschaft in de vorm van een voertuig van De Lijn. “Hiermee kunnen we klanten van-en naar de zaak vervoeren en onderweg al in de juiste stemming brengen. Als ze een glaasje te veel op hebben, kan ik ze alsnog veilig afzetten. Dat is een van de deelprojectjes die ik in gedachten heb”, besluit hij.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.