Bussen

Aanbesteding voor extra autocars in lijnbusvervoer

Foto: Belgische Bus en Autocarfederatie

Het aantal autocars in het openbaar vervoer in Vlaanderen wordt verdubbeld. “We zetten bijkomend 210 private bussen in als versterking voor De Lijn”, laat minister Lydia Peeters van Mobiliteit en Openbare werken weten op haar website en Twitter.

Afgelopen weken ontving minister Peeters naar eigen zeggen veel vragen en opmerkingen over overvolle bussen. Al deze vragen werden door het ministerie in kaart gebracht, waarna er geconcludeerd werd dat er nog eens nood is aan 210 bussen voor een betere spreiding van reizigers.

“Hiervoor zal nu een nieuwe aanbesteding in de markt gezet worden om ook deze extra bussen te kunnen inzetten en dit met ingang van vanaf donderdag 12 november, de eerste schooldag na de (verlengde) herfstvakantie”, zegt de minister.

Versterkingsritten

Sinds 5 oktober worden autocars en schoolbussen ingezet om de capaciteit van het openbare lijnbusvervoer te vergroten. Door maatregelen rondom corona is de capaciteit van de lijnbussen beperkt. Momenteel gaat het om 210 autobussen en schoolbussen, goed voor 420 ritten extra tijdens de piekuren.

Het ministerie van Peeters liet eerder deze week al aan TaxiPro weten dat de private voertuigen ook volgend jaar weer ingezet gaan worden.

Lees ook:

Verlenging lijnbusvervoer voor autocars

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.