Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64

Autocarsector geeft steun aan slachtoffers waterramp

Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64 (onbeperkt gebruik)

Het Sociaal Fonds Bus & Car en de Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers (FBAA) tonen zich solidair met de Waalse slachtoffers van de overstromingen. Ze geven materiële en financiële steun.

De sector van bus- en autocarbedrijven toont een blijk van solidariteit met de slachtoffers van de overstromingen. Het Sociaal Fonds Bus & Car ondersteunt de collectieve actie van Rode Kruis Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique, ‘Helpen helpt & Urgence donation’, met een donatie van 25.000 euro. De FBAA stelt logistieke steun voor, door de coördinatie aan te bieden van het vervoer van vrijwilligers per bus of autocar naar de getroffen gebieden. “Onze federatie kan samen met de busbedrijven van overal te lande ingaan op de lokale noden en zorgen voor collectief vervoer”, zegt FBAA-woordvoerder Kim Taylor.

Warm hart

De sector verenigt een 350-tal bus- en autocarondernemingen en 12.500 medewerkers, zoals chauffeurs, mecaniciens, bedienden en ondernemers. “Vele bedrijven en hun medewerkers zijn zelf hard getroffen door de COVID 19-crisis”, zegt Taylor. “De autocarondernemingen hebben hun activiteiten zelfs nog niet kunnen hernemen. Maar ondanks die moeilijke situatie wil de sector zijn verbondenheid met de slachtoffers tonen en hen hoop geven. We dragen iedereen die getroffen werd door het extreme noodweer in ons land een warm hart toe.”

Lees ook: Overstromingen treffen Waalse taxisector

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.