De Zigeuner

Ook autocarbedrijven willen helpen met vervoer naar vaccinatiecentra

Foto: De Zigeuner

Nadat de Vlaamse regering bij de taxisector navraag gedaan heeft voor ondersteuning bij het transport van mensen naar vaccinatiecentra, bieden ook de autocarbedrijven hun hulp aan.

“Onze federatie heeft aan het regeringscommissariaat corona, de bevoegde ministers en gouverneurs voorgesteld om autocars in te schakelen bij de vaccinatie van de bevolking in de triage- en vaccinatiecentra”, laat de autocarfederatie FBAA op social media weten.

De belangenvertegenwoordiger is ervan overtuigd dat autocars een belangrijke rol kunnen spelen. “Er kan een online reservatieplatform opgezet worden voor de burgers, en de voertuigen kunnen zelfs uitgerust worden als mobiele vaccinatiecentra”, laat de FBAA weten. Dat zou eventueel interessant kunnen zijn in rurale gebieden. Door de aanwezigheid van omvormers kunnen 220 volt stopcontacten voorzien worden, waardoor vaccins gekoeld bewaard kunnen worden.

Sneltestbus

Tijdens de coronacrisis waren er al bedrijven die hun autocars hadden ingericht tot mobiele testcentra, om corona sneltesten uit te voeren. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Weidel Tours met haar sneltestbus die door bedrijven ingehuurd kan worden om sneltesten af te leggen. De sneltestbus kreeg kort naar haar introductie de nodige kritiek van gezondheidsorganisaties, waarna de activiteiten zwaar werden vermindered.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.