Uber Green

Helft Brusselse Uber-ritten tegen 2025 emissievrij

Foto bij persbericht Uber 08-09-2020

Uber wil tegen 2025 de helft van haar ritten in Brussel en tal van andere Europese hoofdsteden emissievrij uitvoeren. In 2040 wil het bedrijf volledig emissievrij taxivervoer aanbieden in Europa en de rest van de wereld.

Het bedrijf maakt 800 miljoen dollar vrij om deze omschakeling mogelijk te maken in de periode tot 2040. Dat geldt wordt ingezet om chauffeurs in Europa, de VS en Canada financieel te ondersteunen bij de overstap naar een voertuig zonder uitstoot.

Volgens Uber zal in 2025 zeker 50 procent van de in totaal gereden kilometers in zeven Europese hoofdsteden door emissievrije voertuigen gereden worden. Naast Brussel gaat het om Amsterdam, Berlijn, Lissabon, Londen, Madrid en Parijs.

Verder uitrollen

In het streven naar een volledig emissievrij vervoersaanbod loopt Amsterdam voorop. Daar wil Uber tegen 2025 al honderd procent elektrische ritten aanbieden binnen de ringweg (A10). Behalve een financiële ondersteuning van de chauffeurs, denkt Uber haar plannen te kunnen realiseren met het verder uitrollen van Uber Green.

Met behulp van deze functie bieden chauffeurs tegen een kleine meerprijs een auto aan met een lagere uitstoot. Deze functie is momenteel beschikbaar in 37 steden. Tegen het einde van 2021 moet deze functie in zestig Europese steden beschikbaar zijn. Wanneer dit doel bereikt is, kunnen gebruikers van de Uber-app in deze steden – die 80 procent van Uber’s Europese activiteiten vertegenwoordigen – een voertuig zonder uitstoot bestellen.

Voor de transitie naar een emissievrij wagenpark ondertekende Uber een intentieverklaring met de Franse wagenbouwer Renault en diens partner, het Japanse Nissan.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.