Gele Taxi Hasselt

Limburgs taxibedrijf wil met eigen app concurreren met Uber

Foto: Gele Taxi Hasselt

Het Hasseltse taxibedrijf Gele Taxi heeft een taxi-app geïntroduceerd onder de naam wave-a-cab. Hiermee wil het heel Vlaanderen bedienen en de concurrentie met Uber aangaan. Momenteel lopen de gesprekken met kandidaat-chauffeurs.

“Wij willen met de app op termijn heel Vlaanderen bedienen”, vertelt Wendy Steukers, die samen met haar man Gele Taxi uit Hasselt runt. Het taxibedrijf met vijftien mensen in dienst en acht auto’s op de weg denkt groot. “Wij willen de concurrentie aangaan met Uber”, vertelt een ambitieuze Wendy.

Vijftig chauffeurs

Op het moment hebben de initiatiefnemers gesprekken ingepland met zo’n vijftig chauffeurs die zich voor deelname hebben aangemeld. Chauffeurs kunnen zich gratis aansluiten bij het platform, maar betalen een commissie die via de app aan de klant wordt aangerekend.

Hoe wil men de concurrentie met Uber beslechten als de Amerikaanse app in de toekomst mogelijk zijn intrede doet op de Vlaamse markt? “We moeten met alle taxibedrijven in Vlaanderen samenwerken”, zegt Wendy.

Professionele taxichauffeurs

Zij benadrukt dat wave-a-cab de focus legt op lokale en traditionele taxibedrijven en -chauffeurs. “We kiezen er bewust voor om enkel samen te werken met gelicentieerde chauffeurs om zo, ten allen tijde, een professionele service te garanderen.”

Ook aan het verplicht realtime delen van informatie met Chiron is gedacht. Het platform staat in verbinding met de overheidsdatabase waarmee vanaf deze maand ritgegevens moeten worden gedeeld. Via de app wordt de koppeling automatisch gemaakt, waardoor je als taxibedrijf niet meer hoeft te investeren in extra software.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.