Taxis du coeur

Taxis du coeur bezorgt voedselpakketten in Brussel

Een groep Brusselse taxichauffeurs, verenigd onder de naam les taxis du coeur, zet zich in de weekends in om voedselpakketten te distribueren in onze hoofdstad. Afgelopen weekend werden 370 pakketjes bezorgd.

De chauffeurs voeren de ritten in het weekend gratis uit en werken hierbij samen met de Brusselse organisatie Solidarite Bruxelloise Action Reaction. Deze organisatie werd in juni van dit jaar opgericht en zamelt voedsel, kleding en andere zaken in voor Brusselse gezinnen die in armoede leven.

Het idee van les taxis du coeurs is in maart ontstaan tijdens de eerste corona-golf, maar toen deden maar een of twee chauffeurs mee. Dat vertelt Abdelkarim Dari, voorzitter van Elite Taxi Belgium, een VZV die opkomt voor de belangen van taxichauffeurs in Brussel. Deze organisatie is coördinator van de taxiliefdadigheidsdienst.

Vijftig tot zestig taxi’s

Tijdens de tweede golf is de dienst serieus uitgebreid en nu doen er tussen de vijftig en zestig chauffeurs mee, vertelt Dari. “De voedsel- en maaltijdpakketten worden bij de mensen thuis bezorgd zodat zij er niet zelf om hoeven te komen. Op deze wijze worden de hygiëne- en coronamaatregelen zo goed mogelijk nageleefd. De chauffeur zet het pakketje voor de deur af en vertrekt.” De voedselpakketten zijn gevuld met onder meer aardappelen, uien, suiker, thee, koffie en jam.

Steeds meer ritten

Het aantal uitgevoerde ritten neemt sterk toe tijdens de tweede lockdown. Werden er in het eerste weekend van november veertig families bediend, in het tweede weekend van november kregen 160 families een voedselpakket uit handen van de chauffeurs. Afgelopen weekend werden 370 voedselpakketten bezorgd in Brussel.

Het idee is overgewaaid vanuit Frankrijk, waar het Franse les taxis du coeur in maart 2017 werd opgericht in Marseille en eveneens voedselpakketten vervoert onder arme gezinnen. “Maar les taxis du coeur in Brussel is wel een onafhankelijk initiatief”, benadrukt Dari.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.