Pieter Van Bastelaere

Pieter Van Bastelaere nieuwe bestuurder TRAXIO

Foto: persbericht TRAXIO

De mobiliteitsfederatie TRAXIO heeft een nieuwe afgevaardigd bestuurder in de persoon van Pieter Van Bastelaere. De raad van bestuur heeft over zijn aanstelling beslist. De nieuwe CEO heeft alvast veel prioriteiten en plannen.  

TRAXIO is de mobiliteitsfederatie en vertegenwoordigt ruim 9.800 werkgevers in de drie gewesten die actief zijn op het gebied van de verkoop en reparatie van nieuwe en tweedehandswagens, motoren, fietsen, carrosserie, banden, brandstoffen en dergelijke. TRAXIO vertegenwoordigt een zakencijfer van bijna 150 miljard euro, goed voor bijna 100.000 arbeidsplaatsen. 

“Ik ben bijzonder vereerd dat ik het vertrouwen gekregen heb van de raad van bestuur”, zegt de kersverse bestuurder. “Er ligt veel werk op de plank met de wijzigingen in het mobiliteitslandschap. Mijn eerste prioriteiten gaan dan ook naar het verder uitbouwen van het netwerk van partners, politici en stakeholders. Ook verbondenheid tussen de leden en het personeel en sterke communicatie zijn van groot belang.” 

Verwezenlijkingen 

Van Bastelaere is drie jaar geleden bij TRAXIO begonnen als Directeur Vlaanderen. Hij is eveneens hoofd van het departement Public Affairs en lid van het managementteam. Voorzitter Didier Perwez wijst erop dat Van Bastelaere een uitstekende en goed georganiseerde medewerker is met een grote overtuigingskracht. “Met zijn benoeming erkent de raad van bestuur het vele werk dat Van Bastelaere de laatste jaren verzet heeft”, duidt Perwez. 

“Alle politieke partijen kennen TRAXIO intussen als een constructieve, betrouwbare en professionele organisatie en dat is de verdienste van onze nieuwe afgevaardigd bestuurder. Dankzij hem heeft TRAXIO mooie verwezenlijkingen behaald die voor onze leden zeer belangrijk zijn, zoals de invoering van de b2b-bescherming en de bestelbon, de wijzigingen aan de restantvoorraadregeling en de Car-Pass, en het behoud van de OBD-toegang. De prioriteit voor onze nieuwe CEO zal er in bestaan om de grote uitdagingen in de mobiliteit te verbinden met de belangen van de vijftien bij TRAXIO aangesloten groeperingen, samen met de ruim veertig personeelsleden. We wensen hem veel succes met zijn nieuwe functie.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.