Pixabay - Daklicht
Antwerpen

DTM Taxi na ruim vijftig jaar failliet

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Birgit

Het Antwerpse bedrijf DTM Taxi trekt na ruim vijftig jaar de stekker eruit. Dat heeft het Belgische taxibedrijf bekend gemaakt op de eigen website. Volgens het familiebedrijf lagen onder meer de corona- en brandstofcrisis ten grondslag aan de beslissing om “de boeken neer te leggen”.

“De crisis is te veel”, legt het Belgische taxibedrijf uit op de eigen website. “We kwamen amper op adem na corona of daar gingen plots de brandstofprijzen omhoog. Daarna volgden torenhoge energiekosten, hogere lonen, de inflatie en mensen die massaal opzoek gaan naar goedkopere vervoersalternatieven. We hebben uit alle macht geprobeerd om oplossingen te zoeken, maar die hebben we uiteindelijk niet gevonden, helaas.”

“We willen al onze klanten, en zeker ook ons personeel, van harte bedanken voor hun vertrouwen en het harde werk de afgelopen decennia. Dankzij jullie groeide DTM uit tot een toonaangevend vervoersbedrijf met een ijzersterke reputatie. Daarvoor zullen we jullie altijd ontzettend dankbaar zijn”, aldus DTM Taxi. Het familiebedrijf heeft inmiddels laten weten dat hun activiteiten tot nader order doorlopen.

Zeventig voertuigen

Volgens de Belgische krant Gazet van Antwerpen waren er 85 mensen werkzaam voor het familiebedrijf. Daarnaast had DTM Taxi de beschikking over zeventig voertuigen. Het taxibedrijf startte in 1971 en groeide daarna uit tot een van de toonaangevende spelers binnen de Antwerpse taximarkt, op het gebied van personenvervoer voor particulieren, luchthaven- en rolstoelvervoer en shuttlediensten.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.nl, het vakblad voor de taxibranche.

Auteur: Olivier Smits

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.