Daklicht. Foto: ProMedia

Brussel zet meer taxicontroleurs in

Daklicht. Foto: ProMedia

Er komen extra controleurs in Brussel die erop moeten toezien dat de taxidiensten de wetgeving naleven. Het gaat om ambtenaren van Brussel Mobiliteit die een machtiging hebben om controles uit te voeren.

Momenteel zijn er twaalf controleurs actief. Door de beslissing van de Brusselse regering komt er daar nu één ambtenaar bij. Maar daar eindigt het niet. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), die in de nieuwe regering bevoegd is voor het dossier van de taxi’s, wil het kader van vijftien controleurs helemaal opvullen.

Extra controles

Concreet worden de controles op de taxi’s versterkt. Maar ook de sector voor de verhuur van wagens met chauffeur – waaronder ook platformen zoals Uber vallen – mogen zich aan extra controles verwachten. De controleurs moeten onder meer toezien op het rookverbod in de voertuigen en op aanwezigheid van de wettelijk verplichte informatie voor de klant.

“Het is belangrijk dat de taxisector gecontroleerd wordt”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. “Het is cruciaal dat alle aanbieders van taxidiensten aan de regelgeving beantwoorden zoals de ordonnantie bepaalt.” Brussel Mobiliteit werd ondertussen versterkt met vijftig personeelsleden, waaronder ook vijftien taxistewards.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.