Michel Petre, Taxi Verts

Taxi Verts pleit voor minder taxi’s en chauffeurs in Brussel

Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

De grootste taximaatschappij van Brussel, Taxi Verts, wil dat er minder taxi’s en chauffeurs in Brussel rondrijden. “Er is gewoon te weinig werk voor alle chauffeurs”, zegt directeur Michel Petre. De Brusselse regering moet volgens hem ook snel werk maken van het nieuwe taxidecreet.

Een getal wil Petre er niet op plakken, maar er moeten minder taxi’s in Brussel zijn, vindt hij. Zijn boosheid en kwaadheid over de huidige gang van zaken in Brussel kan hij tijdens het interview maar moeilijk verbergen. “Er moet een beperking van de chauffeurs voor bezoldigd vervoer komen die hier in Brussel werken. Voor de chauffeurs is de situatie eigenlijk ondraagbaar. Ze hebben onvoldoende werk en moeten te lang stilstaan op hun standplaatsen.”

Uber

Hij wijst Uber als belangrijke veroorzaker van de problemen aan. “Dat is geen erkende maatschappij. We horen dat ze hier in Brussel met zeker 2.000 wagens rond rijden. Dat is veel te veel, gezien er rond de 1.300 erkende taxi’s in Brussel zijn. En geloof me, ook de chauffeurs van Uber hebben te weinig werk. Er worden hen veel te beloftes gedaan, die moeilijk waar te maken zijn. In de realiteit hebben ze ook te weinig werk. De vrije markt werkt niet in onze branche.”

Beslissingen nemen

Petre wil dat de Brusselse regering ook snel werk maakt van het nieuw taxidecreet voor het Brussels gewest. “De regeerverklaring was alvast een stap in de goede richting”, zegt Petre. “Maar als het enkel bij een verklaring blijft, is dat jammer. We eisen één statuur voor iedereen met dezelfde regels. Op het terrein zien we dat er niets gebeurt.”

Volgens Petre is er ook weinig zich op verbetering. “We hebben geen enkel signaal van de Brusselse overheid dat er iets gaat veranderen. Organiseer geen studies meer, maar onderneem nu actie. Kom met voorstellen en discuseer met verschillende mensen in onze sectoren. De Brusselse overheid moet nu beslissingen nemen. Maar neen, ze wachten en wachten maar.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.