Daklicht

Aangepast attest voor reiskosten door professionele vervoerders

Voor prestaties vanaf 1 juli moet de zogenaamde betrekkelijke verstrekking opgenomen worden in de facturatie voor professioneel vervoer. Het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid heeft het attest aangepast, zodat alles duidelijker is.  

Het was niet altijd duidelijk waar deze betrekkelijke verstrekking op het attest diende genoteerd te worden. Daarom heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid het attest voor reiskosten met professioneel vervoer aangepast. Er werd een specifieke kolom toegevoegd. De verzekeringsinstellingen kunnen de facturen weigeren indien er geen betrekkelijke verstrekking vermeld is op het attest.

Erkende revalidatievoorziening

De informatie over het attest heeft betrekking op professionele vervoerders (rolstoeltaxi/VVB/straattaxi of ambulance) voor vervoer van rolstoelafhankelijke zorggebruikers die behandeld worden in een revalidatievoorziening die door Vlaanderen erkend wordt. De te gebruiken verstrekking is beschreven in de facturatie-instructies. Meer informatie staat op de website van Zorg en Gezondheid, waar ook het aangepaste attest staat.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.