Taxi Gent

Gent geeft fout met taxitarieven toe

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

De Stad Gent is wel degelijk verantwoordelijk voor de verhoogde tarieven voor een taxirit in Gent. Dat heeft de stad in een update toegegeven aan de taxichauffeurs.

De afgelopen weken trokken vele taxichauffeurs meermaals aan de alarmbel over de situatie. De stad Gent had een prijsverhoging goedgekeurd, maar die bleek veel drastischer en duurder uit te vallen dan gepland. Een gewone rit bleek plots 8,5 euro duurder uit te vallen. Voor een paar klanten was de maat vol. Ze haalden er zelfs de politie bij. Enkele taxi-chauffeurs kregen al snel door dat er iets niet klopte en trokken zelf naar de stad Gent.

Niet installeren

De stad raadt nu alle taxichauffeurs aan om voorlopig de nieuwe tarieven niet te laten installeren op hun  taxameter. Taxichauffeurs hebben tot 30 april tijd om zich in regel te stellen. In tussentijd zijn er meerdere tarieven van kracht voor een rit. Wie een taxi in Gent neemt, informeert best even op voorhand bij de chauffeur wat dat zal kosten.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.