Taxi Patsy

Taxi Patsy blaast 25 kaarsjes uit

Foto gekregen van Taxi Patsy

Taxi Patsy uit Blankenberge bestaat 25 jaar. Het taxibedrijf is het levenswerk van Patricia Seghers. Haar dochter Elke Lenoir werkt ook als taxichauffeur en zal de zaak op termijn overnemen.

Moeder Patricia Seghers (58) startte op 1 april 1995 met Taxi Patsy. Het begon allemaal als een aprilgrap. Aanvankelijk reed ze vooral tijdens de nacht, toen een nachtje stappen in Blankenberge nog berucht was over de lansgrenzen heen. Intussen is de taximaatschappij uitgegroeid tot een waar begrip in de Blankenbergse taxiwereld. De grijze Mercedessen behoren tot het vertrouwde straatbeeld.

Sinds vijf jaar werkt haar dochter Elke ook in het bedrijf. In het begin konden de karakters van moeder en dochter weleens botsen, maar dat is nu gedaan. “Ik was 7 jaar toen mijn moeder met de zaak begonnen is”, zegt Elke. “Vroeger moest ik tijdens weekends of feestdagen mijn moeder weleens missen. En nu zijn we collega’s. Ik zei altijd dat ik nooit taxichauffeur ging worden. En uiteindelijk ben ik het wél geworden. Het zit in mijn bloed. Nu ben ik junior-bazin binnen het taxibedrijf geworden. Mijn moeder heeft de eindverantwoordelijkheid maar ik kan ook wel beslissen. Op termijn zal ik de zaak leiden.”

Groot feest uitgesteld

Vorig jaar kocht het taxibedrijf nog twee splinternieuwe wagens aan. Normaal zou het 25-jarig bestaan groots gevierd worden, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. “Vier van de zes chauffeurs zitten werkloos thuis”, zegt Elke. “We zijn nog met twee chauffeurs op de baan. En dat is jammer. Gelukkig is er nog contractwerk, zoals stalen of medicijnen vervoeren voor het ziekenhuis. We moeten ons nog niet meteen zorgen maken. Dat is gelukkig nog niet stil gevallen. Toch is het veel kalmer en zijn er minder inkomsten. Normaal gingen we inderdaad een groot feest bouwen, maar dat gaan nu niet. Als de crisis achter de rug is, dan geven we zeker nog een feest.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.