Daklicht. Foto: ProMedia

Taxichauffeurs krijgen 3.000 euro steun in Brussel

Daklicht. Foto: ProMedia

De Brusselse regering trekt 4,5 miljoen euro uit om de taxisector te ondersteunen. Concreet krijgen taxichauffeurs, taxibedrijven en verhuurdiensten van voertuigen met bestuurder (VVB) 3.000 euro euro hulp.

Minister-president Rudy Vervoort (PS) bevestigt naar aanleiding van een parlementaire vraag van Francis Dagrin (PTB-PVDA) en PS-partijgenoot Jamal Ikazban dat er steun komt voor de noodlijdende Brusselse taxisector. Het gaat om 1.591 exploitanten die kunnen genieten van dit voordeel.

Eindelijk steun voor zelfstandigen

Dat is goed nieuws voor zelfstandige taxichauffeurs. Zij vielen eerder uit de boot. De taxichauffeurs die in dienst zijn bij een werkgever konden al langer rekenen op technische werkloosheid. De vakbonden vroegen ook om ook de licentievergoeding op te schorten, maar daar werd voorlopig niet op in gegaan.

Eerder heeft de Brusselse regering al beslist om de jaarlijkse gewestelijke belasting voor taxi’s (575 euro) en verhuur van limousines met chauffeur (682 euro) te schrappen. De Brusselse schatkist verliest zo anderhalf miljoen euro.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.