Daklicht. Foto: ProMedia

Geldigheid rijbewijs verlengd tot 30 september

Daklicht. Foto: ProMedia

De geldigheid van het rijbewijs wordt verlengd tot 30 september bij verval van de medische schifting. Dat heeft de Federale overheid met een Koninklijk Besluit goedgekeurd.

Met de verlening werd een oplossing gevonden indien de geldigheidsduur van de medische schifting op de rijbewijzen in deze periode zou verstrijken. Heel wat instellingen zijn immers momenteel gesloten. Dan denken we maar aan de centra voor rij- en herstelexamens, de centra voor medische en psychologische rijgeschiktheids- en herstelonderzoeken evenals de gemeentediensten.

Geval van overmacht

De verlenging moet ervoor zorgen dat een geleidelijke terugkeer naar de normale gang van zaken mogelijk wordt gemaakt. De maatregel moet ook lange wachtrijen in de medische centra helpen voorkomen.

De taxifederatie GTL adviseert dat een chauffeur bij een politiecontrole overmacht kan inroepen, als de medische schifting na 12 maart 2020 vervalt. Daarbij kan dus verwezen worden naar onderstaande webpagina, waar u steeds de laatste stand van zaken vindt. Voor eventuele ‘nieuwe chauffeurs’ die nog geen medisch onderzoek ondergaan hebben, wacht GTL nog op meer duidelijkheid, zodra het definitief KB gepubliceerd is.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.