Daklicht

Gemeenteraad Hasselt stemt in met duurder maken taxirit

De gemeenteraad in Hasselt heeft ingestemd met een voorstel om een taxirit met iets meer dan 6 procent duurder te maken. De taximeters moeten wel nog aangepast worden. 

Tot op heden betaalde je voor één enkele rit van minder of gelijk aan 3 kilometer over het gehele grondgebied in Hasselt 8 euro. Het stadstarief, dat al dateert van 2013, wordt nu dus aangepast. Het zal verhoogd worden naar 8,50 euro. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Volgens Tim Vanreppelen van de Hasseltse Taximaatschappij (HTM) is de prijsstijging te mager. “We hadden gevraagd het tarief te verhogen naar 9 euro, maar zo ver wilde de stad dus niet gaan. Dat vinden we onvoldoende. Zeker in tijden van corona kan elke euro helpen.” De straattaxi’s vallen niet onder het tariefsysteem van de stad Hasselt. Dit zet volgens HTM dan weer de deur open voor spelers als Uber.

Aanpasssing aan taximeter

De Stad Hasselt zal in de komende weken meer duidelijkheid geven over de gewijzigde tarieven. “De dienst mobiliteit zal een communicatie voorbereiden voor de taxisector”, zegt Nicole Van Doninck, kabinetschef van schepen Marc Schepers. “De nieuwe tarieven zullen op de website van de stad Hasselt komen. Vooraleer de nieuwe tarieven kunnen toegepast worden, moeten de taximaatschappijen hun taxamater nog aanpassen en moeten de tarieven op hun vergunningsdocument worden aangepast”.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.