Daklicht. Foto: ProMedia

Twee vrouwen lichten taxibedrijf op

Daklicht. Foto: ProMedia

Rupel-taxi is onlangs in Antwerpen opgelicht door twee vrouwen. De politie heeft de identiteit van de daders kunnen achterhalen. De taximaatschappij wil de identiteit van hun klanten in de toekomst sneller detecteren. 

Karin van Rupel-taxi doet haar verhaal. “Onze wagen bevond zich in Antwerpen. We werken vaak samen met Antwerp Taxi. Twee dames bestelden telefonisch hun taxi in Antwerpen. Hun vertrekadres bevond zich in het zuiden van de stad en ze moesten naar de andere kant, een rit die toch rond de 40 euro bedraagt.”

Bij aankomst, aan een groot appartementsgebouw, bleef een van de dames in het voertuig zitten terwijl de andere zogezegd eventjes geld ging halen. “De chauffeur is uiteraard niet meer voor de 100 procent alert aangezien de klant nog mee wacht”, gaat Karin verder. “Niets is minder waar, want zonder boe of ba springt ook de andere dame heel snel uit de wagen en verdwijnt eveneens in het appartementsgebouw.”

Identiteit van klant

Bij Rupel-taxi zijn ze erg aangedaan door het voorval. “In deze tijden waar elke euro meer dan welkom is, kan dit uiteraard niet. Gelukkig was hun gsm-nummer genoteerd. De politie werd ingelicht en kwam ook ter plaatse en kon betrokkene opsporen. Volgens de politie waren de dames niet aan hun proefstuk.”

Rupel-taxi hoopt dat er in de toekomst extra mogelijkheden komen om de identiteit van de klant te leren kennen. “Dan denken we bijvoorbeeld aan een apparaatje dat een identiteitskaart noteert, zoals al bij diverse detailhandelaars in gebruik is”, besluit Karen. “We doen verder niets met de gegevens maar als er zich een probleem stelt, kunnen we hier mee verder. Een taxirit niet betalen is ook diefstal.“

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.