taxi's Aarschot

Taxibedrijven Aarschot gaan ook ’s nachts samenwerken

taxi’s Aarschot – beeld gekregen van Christelle De Decker LVW-Taxi

In Aarschot gaan Taxi Cisse, Taxi Rene en LVW Taxi samenwerken in de strijd tegen de coronacrisis. De taxibedrijven verzekeren elk afzonderlijk een nachtdienst van 19.00 uur tot 7.00 uur.

De drie ondernemingen werken al overdag samen. Als één van de drie taxibedrijven een rit niet kan uitvoeren, wordt die doorgeschoven naar één van de andere twee. De samenwerking wordt nu uitgebreid naar de nachten. Elk taxibedrijf zal wisselend een permanentie opnemen. Alle losse ritten gaan automatisch naar de dispatching van het taxibedrijf dat van dienst is.

Aanleiding voor deze stap is de daling van het aantal ritten in de nachten door de coronacrisis. Voor zowel henzelf als de klanten moet dit alvast een win-win-situatie zijn. Zo kan het taxibedrijf dat permanentie heeft die week toch inkomsten binnenkrijgen en kunnen de andere twee bedrijven uitrusten voor de volgende week. Op vrijdagavond en zaterdagochtend blijven ze wel alle drie actief.

Klanten verder helpen én de zwartrijders tegengaan

De bedoeling van deze samenwerking is om de klant zo goed mogelijk te kunnen helpen, en om de stad eveneens een duidelijk teken te geven dat samenwerken echt wel loont. “Als taxibedrijf streven we ernaar om een goede dienstverlening te geven aan onze klanten”, zegt Jonas Wolput, zaakvoerder van LVW Taxi. “In vele steden wordt er geen taxi meer ingezet ’s nachts, maar we opteren om deze dienstverlening alsnog aan onze klanten aan te bieden. Ook hopen we op die manier de illegale taxi’s, de échte concurrerende zwartrijders die in Aarschot nog sterk aanwezig zijn, een halt toe te kunnen roepen. En eveneens de klant hiervan bewust te maken dat meerijden met zwartrijders vaak ernstige gevolgen kan hebben.”

Samenwerken gebeurt al enkele maanden

De samenwerking overdag is nu een klein jaar oud. “Ik moet toegeven dat ik toch wel schrik had voor de concurrentie”, zegt Wolput, “maar die schrik was al snel voorbij toen Francis van Taxi Cisse me op een dag opbelde om kennis met me te maken. Kort nadien hebben we samengezeten, ook met Taxi René, en zijn we snel tot de conclusie gekomen dat het beste wat je kunt doen vandaag de dag, samenwerken is. We kunnen onszelf niet echt concurrenten van elkaar noemen.”

De Aarschotse taxibedrijven hebben alle drie éénzelfde doel, en dat is de mensen op een veilige manier vervoeren. “We vinden het belangrijk om onze klanten snel te kunnen helpen als ze naar ons bellen”, zegt Jonas Wolput. “Als één van hen dan een rit niet kan uitvoeren, dan geven we deze door aan elkaar, en op die manier kan de klant toch verder geholpen worden. Elke week wisselen we dan van permanentie, maar natuurlijk blijven de andere bedrijven ook bereikbaar indien er een noodgeval zou zijn.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.