Airport ztaxi zaventem

Vrijstelling sociale bijdragen verlengd tot eind dit jaar

Airport taxi zaventem / beeld gemaakt door Matthias Vanheerentals / promedia

Zelfstandigen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, kunnen een vrijstelling van hun sociale bijdragen krijgen voor het derde en vierde kwartaal van 2020. Tot nu toe kon dat enkel voor de eerste twee kwartalen van 2020. Dat meldt GTL.

Het uitstel van de betaling voor de sociale bijdrage is gericht op alle zelfstandigen die getroffen zijn door de gevolgen van de coronavirusepidemie, ongeacht of ze actief zijn in hoofdberoep, bijberoep of als actieve gepensioneerde. De verhogingen zullen worden geschrapt op het moment van de effectieve betaling een jaar later en intussen blijven alle sociale rechten behouden, zoals arbeidsongeschiktheid en ouderschapsverlof.

Vrijstelling

Zelfstandige chauffeurs die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen natuurlijk ook een aanvraag indienen om helemaal vrijgesteld te worden van hun sociale bijdragen. Maar die vrijstelling is enkel mogelijk voor zelfstandige taxichauffeurs die in hoofdberoep werken of actief zijn na hun pensionering. De zelfstandigen die moeilijkheden ondervinden, kunnen bovendien een vermindering aanvragen van hun sociale bijdragen tot het einde van het jaar, zoals al het geval was.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.