LTM

Leuvense Taxi Maatschappij overgenomen

Foto: LTM

Ondernemer Koen Vander Elstraeten (50) uit Everberg heeft de Leuvense Taxi Maatschappij (LTM) overgenomen van Philippe Dechamps. De nieuwe eigenaar zal al het personeel aan boord houden en de dienstverlening zelfs uitbreiden.

Na acht jaar neemt Philippe Dechamps afscheid van Leuvense Taxi Maatschappij. De zaak is overgenomen door de holding van Koen Vander Elstraeten, ook eigenaar van Carotec uit Everberg, een verhuurder van bestel- en vrachtwagens. Het bedrijf biedt tevens koerier- en verhuisdiensten aan.

“Het was een bedrijf dat ik al veel langer heb willen overnemen”, zegt Koen Vander Elstraeten. “Ik garandeer dat iedereen aan het werk blijft en dat er nieuwe opportuniteiten in de toekomst zullen zijn. Ik wil met deze overname synergieën gaan maken.”

Risico

Door de overname wordt er aan het bestaande cliënteel van LTM en Carotec een breder pakket van diensten aangeboden. Vander Elstraeten is zeker van zijn stuk. “Met deze overname kan ik veel aan. Ik geloof heilig in het project. Ik ben een ondernemer die wel springt en een risico neemt. De middelen zijn voorzien om dat een tijd vol te houden. We kunnen de coronacrisis overbruggen.”  De naam LTM wordt sowieso behouden.

Philippe Dechamps zette in 2012 met Leuvense Taxi Maatschappij (LTM) de taxi-activiteiten verder van Taxi Cordons. Na een tweede overname van Taxi Denny liet hij LTM uitgroeien tot een marktleider, met een vloot van achttien taxi’s en 35 professionele chauffeurs. De komende tijd zal hij Vander Elstraeten helpen om de overdracht van de activiteiten vlot te laten verlopen.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.