Daklichten

Aanmelding voor Taxi Expo 2020 is geopend

Foto: ProMedia

Taxi Expo 2020 vindt plaats op donderdag 8 oktober en de registratie voor deelname is nu geopend. Het evenement heeft dit jaar vanwege de coronamaatregelen een aangepaste vorm, zodat een bezoek aan de beurs veilig en verantwoord kan plaatsvinden. 

Zoals elk jaar zijn ook in 2020 tientallen exposanten van de partij in Expo Houten en worden er diverse interessante workshops verzorgd waaraan de bezoekers gratis kunnen deelnemen. Het workshopprogramma wordt momenteel ontwikkeld en binnenkort wordt daar meer over bekend. Net als de laatste jaren wordt tijdens de beurs de Taxi Innovatie Prijs uitgereikt. Vanwege de coronabeperkingen vindt er dit jaar geen afsluitend netwerkdiner plaats.

Het team van Taxi Expo zorgt met diverse maatregelen voor een veilige dag voor bezoekers en exposanten. Zo dienen mensen die zich aanmelden te kiezen voor één van de twee tijdslots, zodat er niet te veel mensen tegelijk op de beursvloer zijn. Met eenrichtingsverkeer, bredere gangpanden, hygiënemaatregelen en ‘walk & talk’-zones wordt een veilige beursdag mogelijk gemaakt. Aanmelden voor gratis deelname aan de beurs kan via de registratiepagina.

Taxibeurs Keulen gaat niet door

De Europese Taximesse in Keulen, die stond ingepland voor 6 en 7 november, gaat niet door. Het bleek onder meer lastig om voldoende exposanten aan het evenement te verbinden. De organisatie geeft aan dat zich weliswaar verschillende exposanten hadden aangemeld, maar dat ook veel ‘vaste klanten’ hadden besloten om dit jaar van deelname af te zien. Dat deden deze partijen vanwege de coronapandemie en de (verwachte) beperkingen die dit op een vakbeurs met zich meebrengt.

En die beperkingen zijn volgens de organisatie te groot om een volwaardige beurs te kunnen organiseren. Zo zou iedereen op de beursvloer mondkapjes moeten dragen en zouden er ook allerlei andere maatregelen op het vlak van veiligheid en hygiëne genomen moeten worden. Ook de verplichte online registratie werd als een onoverkomelijkheid gezien en bovendien wil de organisatie geen risico nemen met de gezondheid van deelnemers en exposanten. Om al die redenen is de beurs uitgesteld naar het najaar van 2021.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.