Zuidstation Brussel

Voormalig zaakvoerder Autolux overleden

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Claude Delire, voormalig zaakvoerder van Autolux en voorzitter van GTL, is deze week op 93-jarige leeftijd overleden.

Delire leidde decennialang het taxibedrijf Autolux, dat als luchthavenvervoerder nog steeds tot de grotere taxibedrijven van België behoort. Het taxibedrijf werd in 1934 gesticht door de vader van Claude, Georges Delire. Tegenwoordig delen Rudy Claude en Marc Delire er de lakens uit.

Halve eeuw bestuursfuncties

Naast zijn activiteiten als taxiondernemer, bekleedde Delire meer dan vijftig jaar bestuursfuncties in de taxisector. Vanaf 1956 was hij nationale voorzitter van de niet geconcedeerde taxi’s en vanaf de jaren ‘80 tot 2014 was hij voorzitter van de GTL. In 2014 werd hij als GTL-voorzitter opgevolgd door zijn zoon Marc Delire.

GTL omschrijft het 93-jarige boegbeeld van de Belgische taxisector als zeer plichtbewust. “Met discipline en met regelmaat nam hij het beleid van onze nationale beroepsvereniging waar.  Al die tijd was hij de verpersoonlijking van onze beroepssector.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.